Welkom bezoeker [ Registreren | Inloggen

Beginnen met een eigen website

Uncategorized maart 8, 2018

Veel mensen willen graag een website maken en onderhouden.

Dat kan een persoonlijke website zijn, over dingen die je meemaakt. Maar het kan ook een website zijn van een (sport) vereniging. Of bijvoorbeeld je eigen bedrijf. Wat is dan de beste aanpak?

Allereerst moet je je afvragen hoeveel tijd je er aan wilt besteden. En dan niet alleen nu, maar ook in de toekomst. Vaak beginnen mensen enthousiast aan een website, maar gaandeweg wordt er minder tijd aan besteed.

Andere vraag is, wat mag het kosten?

Om met de eerste vraag te beginnen, het maken en bijhouden van een website kost veel tijd. Als je hem tenminste up-to-date wilt houden. Er moeten verhaaltjes op komen, foto’s en de lay-out moet zo nu en dan aangepast worden. Hiervoor is tijd nodig om om te kunnen gaan met HTML. HTML staat voor HyperText Markup Language. Als je een website ziet, en je klikt met de rechtermuisknop, kan je kiezen voor “bron weergeven”. Dan opent een nieuw venster met de HTML van de website. Om die code te begrijpen, kost wel enige moeite en tijd.

Gelukkig zijn er ook alternatieven, zogenaamde CMS. Content management systemen. Daarbij is kennis van HTML niet nodig. Eén van de bekendste is WordPress. Dit kan je downloaden en installeren. Daarna kan je inloggen in het beheersgedeelte. Daar kan je de lay-out kiezen, pagina’s maken, afbeeldingen toevoegen en nog veel meer. Voordeel is dat je niets hoef te doen met HTML, nadeel is dat je het soms niet zo kan maken als je graag zou willen.

Wat mag het kosten?

De kosten van een website vallen uiteen in de kosten voor de domeinnaam en de kosten voor de hosting. Dat laatste is een soort huur die je betaald om jouw website op een computer te zetten. De kosten voor een .nl domeinnaam zijn rond de 10 euro per jaar. Hosting is rond de 25 euro per jaar.

Het kan ook gratis door een website te maken bij een gratis hoster, bijvoorbeeld JimDo. Nadeel is dat je dan niet je eigen domeinnaam hebt, maar iets van mijndomein.jimdo.com. En dat er vaak, ongevraagde, advertenties op de website komen. Kortom, als je serieus aan de gang wil, kost je dat rond de 35 euro per jaar.

Dus je hebt een domeinnaam, en een hostingpakket. Soms komen die met wordpress er al bij, of je installeert het zelf. Je investeert tijd en moeite, maar je maakt een mooie website, en dan?

Een mooie website is mooi, maar hij moet nog wel gevonden worden..

Daarover ga ik de volgende blogpost verder op in.

354 keer bekeken, 1 vandaag

  

Beantwoord deze vraag!

Je moet ongelogd zijn om te reageren.

  • Beginnen met een eigen website

    door op maart 8, 2018 - 0 Reacties

    Veel mensen willen graag een website maken en onderhouden. Dat kan een persoonlijke website zijn, over dingen die je meemaakt. Maar het kan ook een website zijn van een (sport) vereniging. Of bijvoorbeeld je eigen bedrijf. Wat is dan de beste aanpak? Allereerst moet je je afvragen hoeveel tijd je er aan wilt besteden. En […]

  • Je eigen website, deel 2, de content

    door op juli 23, 2018 - 0 Reacties

    In mijn vorige blogpost heb ik besproken wat er komt kijken bij het opzetten van een eigen website. Dus een pakkende domeinnaam, een hostingpakket en een CMS. Nu komt waarschijnlijk het belangrijkste onderdeel, de inhoud. Wat ga je allemaal op je website zetten en vooral hoe. Als je een website maakt om een product of […]