Welkom bezoeker [ Registreren | Inloggen

Je eigen website, deel 2, de content

Uncategorized juli 23, 2018

In mijn vorige blogpost heb ik besproken wat er komt kijken bij het opzetten van een eigen website.

Dus een pakkende domeinnaam, een hostingpakket en een CMS.

Nu komt waarschijnlijk het belangrijkste onderdeel, de inhoud. Wat ga je allemaal op je website zetten en vooral hoe.

Als je een website maakt om een product of bedrijf te promoten, is het niet aan te raden om te schrijven; “wij zijn de beste!”. Beter is het om een opsomming te maken van de sterke punten van het product of bedrijf. En deze dat ook nader uit te leggen. Weet ook zeker dat je deze punten waar kan maken. Ondersteun de teksten met duidelijke plaatjes en verwijs naar andere pagina’s binnen de eigen website. Maak het makkelijk leesbaar en overzichtelijk.

Om een goede ranking in google te krijgen is unieke content erg belangrijk. Dus niet gaan kopiëren van andere websites maar in je eigen woorden opschrijven. De hoeveelheid tekst is ook belangrijk. Met een paar zinnetjes kom je er niet. Het minimum voor een webpagina is 300 woorden.

Het gebruik van de juiste woorden is ook erg belangrijk. Probeer na te gaan op welke woorden je gevonden wilt worden in google, én gebruik dit woorden in de teksten. Houd ook rekening met het feit dat mensen tegenwoordig steeds meer op meerdere woorden zoeken. Dus niet meer alleen “auto”, maar “tweedehands auto” of zelfs “ tweedehands auto van 5 jaar oud”.

Daarnaast moet je de teksten regelmatig updaten. Google straft statische websites, die niet worden bijgewerkt, af. Dus pas éénmaal per maand de tekst aan. Neem een vaste dag, bijvoorbeeld de eerste maandag van de maand, om je eigen website door te lezen. En daar waar nodig te teksten of plaatjes aan te passen. Het is niet erg als je dat een keer overslaat, maar als het langer duurt gaat de ranking onherroepelijk zakken.

Kortom, de inhoud is zeer belangrijk en hoewel makkelijk gezegd, moeilijk goed te doen. Neem er de tijd voor. Begin met een korte tekst, plaats deze op de website en breidt het dan uit. Vraag collega’s of vrienden ook eens om de tekst door te lezen. En gebruik hun feedback om de teksten te optimaliseren. Maar houd wel altijd in het achterhoofd welke boodschap je wil overbrengen. Dat je een erg goed product hebt, of een fantastische services levert met je bedrijf.

In de volgende blogpost ga ik verder in op wat je nog kan doen om de plaatsing in google te verbeteren.

299 keer bekeken, 0 vandaag

Beginnen met een eigen website

Uncategorized maart 8, 2018

Veel mensen willen graag een website maken en onderhouden.

Dat kan een persoonlijke website zijn, over dingen die je meemaakt. Maar het kan ook een website zijn van een (sport) vereniging. Of bijvoorbeeld je eigen bedrijf. Wat is dan de beste aanpak?

Allereerst moet je je afvragen hoeveel tijd je er aan wilt besteden. En dan niet alleen nu, maar ook in de toekomst. Vaak beginnen mensen enthousiast aan een website, maar gaandeweg wordt er minder tijd aan besteed.

Andere vraag is, wat mag het kosten?

Om met de eerste vraag te beginnen, het maken en bijhouden van een website kost veel tijd. Als je hem tenminste up-to-date wilt houden. Er moeten verhaaltjes op komen, foto’s en de lay-out moet zo nu en dan aangepast worden. Hiervoor is tijd nodig om om te kunnen gaan met HTML. HTML staat voor HyperText Markup Language. Als je een website ziet, en je klikt met de rechtermuisknop, kan je kiezen voor “bron weergeven”. Dan opent een nieuw venster met de HTML van de website. Om die code te begrijpen, kost wel enige moeite en tijd.

Gelukkig zijn er ook alternatieven, zogenaamde CMS. Content management systemen. Daarbij is kennis van HTML niet nodig. Eén van de bekendste is WordPress. Dit kan je downloaden en installeren. Daarna kan je inloggen in het beheersgedeelte. Daar kan je de lay-out kiezen, pagina’s maken, afbeeldingen toevoegen en nog veel meer. Voordeel is dat je niets hoef te doen met HTML, nadeel is dat je het soms niet zo kan maken als je graag zou willen.

Wat mag het kosten?

De kosten van een website vallen uiteen in de kosten voor de domeinnaam en de kosten voor de hosting. Dat laatste is een soort huur die je betaald om jouw website op een computer te zetten. De kosten voor een .nl domeinnaam zijn rond de 10 euro per jaar. Hosting is rond de 25 euro per jaar.

Het kan ook gratis door een website te maken bij een gratis hoster, bijvoorbeeld JimDo. Nadeel is dat je dan niet je eigen domeinnaam hebt, maar iets van mijndomein.jimdo.com. En dat er vaak, ongevraagde, advertenties op de website komen. Kortom, als je serieus aan de gang wil, kost je dat rond de 35 euro per jaar.

Dus je hebt een domeinnaam, en een hostingpakket. Soms komen die met wordpress er al bij, of je installeert het zelf. Je investeert tijd en moeite, maar je maakt een mooie website, en dan?

Een mooie website is mooi, maar hij moet nog wel gevonden worden..

Daarover ga ik de volgende blogpost verder op in.

353 keer bekeken, 0 vandaag

  • Beginnen met een eigen website

    door op maart 8, 2018 - 0 Reacties

    Veel mensen willen graag een website maken en onderhouden. Dat kan een persoonlijke website zijn, over dingen die je meemaakt. Maar het kan ook een website zijn van een (sport) vereniging. Of bijvoorbeeld je eigen bedrijf. Wat is dan de beste aanpak? Allereerst moet je je afvragen hoeveel tijd je er aan wilt besteden. En […]

  • Je eigen website, deel 2, de content

    door op juli 23, 2018 - 0 Reacties

    In mijn vorige blogpost heb ik besproken wat er komt kijken bij het opzetten van een eigen website. Dus een pakkende domeinnaam, een hostingpakket en een CMS. Nu komt waarschijnlijk het belangrijkste onderdeel, de inhoud. Wat ga je allemaal op je website zetten en vooral hoe. Als je een website maakt om een product of […]